2.-3. december, Marys Shoppingcenter, Nørregade 29, Gågaden i Vejle

Vi er tilbage på den lokation hvor Upcomers startede for 3½ år siden. Meget er sket i Marys siden dengang. Centeret var dengang præget af finanskrisen, men siden da har stedet fået flere spisesteder og populære nichebutikker.
Marys vil i denne forbindelse blive udsmykket under temaet “Snowflake” af lokale kunstnere og designere, der har lyst til at ruske op i detailhandlens stereotype juleudsmykning.
Relateret billede

Historie
Upcomers har været i gang siden 2014 og afholdt 2-3 årlige  markeder i Vejle centrum, på forskellige locations; Marys, Spinderihallerne og Vejle Kunstmuseum. Vi er altid åbne for nye steder at afholde eventet, hvis vi finder det egnet.

For hvert marked har der været flere og flere stande, ansøgere og besøgende. Markedet er kurateret, dvs at udstillere ansøger om en stand og bliver udvalgt af et panel med interesse/erfaring indenfor design og craft/maker kulturen.

Hvert marked har et tema, som bruges i udsmykning, markedsføring og kan også være inspiration for udstillerne. Tidligere temaer for Upcomers markeder: #tribalchristmas, #relove, #botanik #starsinspace #papercrush #japanskjul

 

Mission og vision
Upcomers designmarked differencierer sig fra andre designermarkeder ved at favne folkeligt og bredt. Upcomers er et samlingssted for de små entreprenante makers. En maker kan være uddannet indenfor design, arkitektur, kunst eller det kan være en hobby der har udviklet sig til en profession. Det som definerer en maker er passionen for et håndværk eller materiale og med en ustoppeligt skabertrang.

På Upcomers er der en skøn, sjov, ofte lettere nørdet og uhøjtidelig stemning, med gensidig beundring for hinandens teknikker og tools. Her er ingen konkurrence udstillere imellem. Her er man kolleger, en del af et netværk og sommetider skabes der et nyt samarbejde. Hvor sejt er det ikke lige?

Upcomers er altid blevet til ved hjælp af frivillige, som brænder for at være med til at gøre en forskel i brændpunktet mellem kultur, design og entreprenørskab. Der er desuden en lyst og vilje til at have et socialt formål, ved at støtte/inddrage udsatte grupper. Der har tidligere været samarbejde med produktionsskolerne i Vejle og med “made by Prisoners” i Vestre Fængsel. Målet for fremtiden er at blive en socialøkonomisk virksomhed.

Mvh Upcomers teamet
Stefanie, Bianca, Sofie, Olivia, Junette m. fl.